De kustwacht waakt over de zee

Kustwacht

Wijzer op het water

Heb je net een zeilboot gekocht? Wil je weten welke documenten je verplicht aan boord van jouw pleziervaartuig moet hebben? Weet je niet precies wat wel en wat niet mag op zee en op de binnenwateren? Dan maken wij je wijzer op het water.

Wijzer op het water

Na analyse van de logboeken van het MRCC bleek dat 1/3 van de oproepen komt van yachtsmen die motorproblemen hebben. Deze oproepen kunnen vermeden worden. Een degelijk winteronderhoud, opgeladen batterijen en een volle brandstoftank kunnen problemen voorkomen.

Na de succesvolle rode sticker 'MRCC - Noodnummers' komt nu een fraaie gratis preventiebrochure uit met de verplichte reglementaire voorschriften voor pleziervaarders. Je vindt er ook een uitgebreide reeks aanbevelingen en tips in, die meestal uit de praktijk van ervaren waterrecreanten komen. Al deze informatie en raadgevingen staan garant voor een veilige, aangename en zorgeloze vaart.

De brochure is tot stand gekomen door een constructieve samenwerking binnen het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (afdeling Scheepvaartbegeleiding en afdeling Kust) met de FOD Mobiliteit en Vervoer, de Scheepvaartpolitie en de vzw Promotie Binnenvaart Vlaanderen.
We wensen je alvast veel leesplezier en natuurlijk ook een behouden vaart.

Wil je ook de 'Wijzer op het Water'? Mail dan jouw vraag en adres naar eva.descamps@mow.vlaanderen.be of download de brochure hier.