De kustwacht waakt over de zee

Kustwacht

Welkom Wim!

Technisch expert pollutiebestrijding op zee | DG Leefmilieu | Dienst Marien Milieu

Wim De Schutter kwam in op 1 maart 2023 in dienst van DG Leefmilieu, dienst Marien Milieu via een interim-contract om een collega te vervangen. Op 1 januari 2024 is hij voltijds aan de slag als technisch expert pollutiebestrijding op zee.

Voorheen was hij hoofdinstructeur bij Noordzee Drones, meer bepaald voor de opleiding van professionele RPAS piloten, voornamelijk met specialisatie Politie, Brandweer, Strandreddingsdienst, Marine en diverse SAR diensten. Daarnaast is hij reeds 40 jaar lid van de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst waar hij zich inzet voor hulpverlening op zee. Zo kwam Wim reeds meermaals in contact met het MRCC.

Beide activiteiten geven Wim de nodige skills die hij kan inzetten tijdens zijn huidige job. Hij is verantwoordelijk voor het robotica materiaal zoals de ROV en de RPAS, en de inzet ervan.

Wim stelt vast dat de structuur van de Kustwacht niet zo éénvoudig is. Toch valt het op dat iedere discipline bestaat uit gemotiveerde mensen die alle dagen het beste van zichzelf geven om van deze Kustwacht een geoliede machine te maken. Hij is fier daar deel van te mogen uitmaken.