De kustwacht waakt over de zee

Kustwacht

Havendag 2013

Op zondag 22 september is het opnieuw Havendag. In de havens van Antwerpen, Gent, Zeebrugge en Oostende zijn er tal van maritieme activiteiten.

Wil je meer weten over de werking van de structuur kustwacht en haar kustwachtpartners? Kom dan naar het Maritiem Reddings - en Coördinatie Centrum (MRCC) in Oostende. Het MRCC is het eerste meldpunt voor schepen in nood. Op de eerste verdieping krijg je uitleg over de structuur kustwacht en de kustwachtpartners. Op de tweede verdieping kan je de werkvloer van het MRCC bezoeken.

Ook enkele andere kustwachtpartners werken mee aan de havendag:

Vloot en afdeling kust laten je kennismaken met het hydrografisch meetschip Ter Streep in Oostende. In Zeebrugge geeft Vloot je de kans een kijkje te nemen aan boord van de boeienlegger Zeetijger en in de infotent krijg je meer informatie over de Scheepvaartpolitie. In de haven van Gent kom te weten wat de Douane allemaal doet, zijn er demonstraties van de Scheepvaartpolitie en kan je de Zeeschelde bezoeken, het nieuwe schip van Vloot dat wordt ingezet voor vaarwegmarkering.In Antwerpen tenslotte kom je in de infotent alles te weten over het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).


Alle informatie op www.vlaamsehavendag.be